Avocat Alina Alexe: „Avocatura necesită creativitate, o doză de umilință, implicare și formare profesională continuă.”

Alina Alexe este avocat cu experiență de peste 15 ani în piața avocaturii dedicată companiilor. Este un profesionist implicat în situațiile prezentate de clienții săi, urmărind întotdeauna identificarea soluției unei înțelepte, echilibrată și profitabilă clientului. Pune valoare pe parteneriatele de durată, fondate pe încredere. De altfel, încrederea de care s-a bucurat din partea clienților săi de-a lungul anilor, este lucrul cel mai important de menționat.

C&B: Faceți o descriere sau definiți activitatea dumneavoastră!

Alina Alexe: „Împreună cu o echipa bine sudată, asigurăm consultanță pentru activitatea curentă a companiilor, cu focus pe aspectele de drept societar, dreptul muncii și toate aspectele importante în activitatea comercială a unei companii. De asemenea, asigurăm reprezentarea în fața instanțelor de judecată, atunci când litigiile nu pot fi evitate. În parteneriatele de durată, apropierea de afacerea clientului, înțelegerea acesteia așa cum se întâmplă zi de zi, acțiunile preventive ocupă un rol important în consultanța acordată. Evitarea conflictelor cu partenerii sau a amenzilor din partea autorităților, duce la salvarea resurselor respectivei companii și la păstrarea concentrării clientului pe afacerea sa. Experiența acumulată și formarea profesională continuă a întregii echipe susțin consultanța acordată.”

C&B: Cum sună povestea carierei sau afacerii dumneavoastră?

Alina Alexe: „Cariera Alinei a început într-un mod atipic, având parte de coordonarea unui maestru atunci când avea nevoie însă neavând efectiv ocazia sa lucreze zi de zi alături de acesta. A avut de la bun început clienți proprii, numărul acestora crescând prin recomandările făcute de clienții mulțumiți. Așa cum spuneam, încrederea pe care clienții i-au acordat-o Alinei încă de la început, a cântărit esențial în construirea carierei, a echipei cu care acum lucrează și în consolidarea unui portofoliu de clienți stabili, care revin pentru consultanță sau reprezentare, dacă nu au o nevoie permanentă de astfel de servicii. În portofoliul de clienți există o companie mare care lucrează cu Alina și echipa ei de acum 16 ani. Mai pot fi menționate, în același sens, câteva companii mici și medii cu care colaborează de ani buni.”

C&B: Care erau viziunile dumneavoastră în copilărie/adolescență și care sunt acum?

Alina Alexe: „În anii petrecuți în facultate, avocatura părea o profesie de-a dreptul înălțătoare, plină de prestanță, respect, rigoare. Acum, după anii petrecuți în sălile de judecată și alături de clienți, aș spune că avocatura necesită creativitate multă, o doză de umilință pe care e util să o experimentezi, implicare dincolo de cerința formulată de client și formare profesională continuă.”

C&B: Vă rugăm să ne povestiți o întâmplare/experiență pozitivă și una negativă legată de activitatea dumneavoastră!

Alina Alexe: „La început de carieră, maestrul meu, un reputat avocat aflat la vârsta maturității depline, mi-a atras atenția că va trebui să îmi asum faptul că, întotdeauna, clienții vor prefera avocații bărbați. Am plecat foarte nedumerită de la această întâlnire. Nu am știut dacă a dorit să mă pregătească pentru ce avea să urmeze sau să mă descurajeze. Aveam să descopăr că a dorit să mă pregătească. Din păcate, au fost ocazii în care am văzut foarte clar că bărbații sunt preferați pentru siguranță, aparența de putere și duritatea, prezumate a le fi specifice. Din fericire, lucrurile s-au schimbat de atunci și nu mai este cazul să dezbatem un astfel de subiect. În plus, experiența și înțelepciunea acumulate îmi permit să abordez cu eleganță astfel de momente.”

C&B: Ce sfat/sfaturi aveți pentru cei aflați la început sau  indeciși?

Alina Alexe: „Ca tânăr absolvent de drept, ca să te poți lămuri cu privire la drumul pe care sa îți construiești cariera, trebuie sa fi făcut practică, cu seriozitate, în mediile de lucru vizate. Avocatura presupune o doză de nesiguranță, neprevăzut, lucru continuu cu oamenii, studiu continuu. Dacă te hrănește diversitatea situațiilor pe care ți le aduc clienții, perspectiva largă pe care o poți avea asupra multor lucruri din mediul de afaceri, odată cu experiența acumulată, dacă simți că poți construi cu toate acestea, poți începe o carieră de avocat.”

C&B: Vă rugăm să oferiți o definiție proprie pentru societatea, afacerile și carierele din România!

Alina Alexe: „În România, ca să ai o carieră bine conturată sau sa fii antreprenor, trebuie să te adaptezi ușor, sa fii creativ și echilibrat, dacă vrei succes durabil. Desigur, să nu uităm de mult dezbătuta reziliență. Într-adevăr, in mediul de afaceri românesc, nu se poate fără.”

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole