Autoritatile anunta un “metrou de suprafata”, alternativa la Magistrala 6

0
150
Sursa foto: Pixabay

Ministerul Transporturilor vine cu o solutie noua pentru ruta Bucuresti-Otopeni, in conditiile in care Magistrala 6 nu va fi gata pana in 2021. Ministrul transporturilor, Sorin Buse a declarat insa ca este doar o propunere, iar confirmarea va veni in termen de doua saptamani.

In cadrul emisiunii online “De vorba cu ministrul tau”, Buse a anuntat ca, desi executia Magistralei 6, cea care face legatura intre statia de metrou 1 Mai si Aeroportul Henri Coanda, nu poate fi grabita pentru a nu pune la indoiala calitatea, exista o solutie “foarte creativa si foarte moderna” care poate fi pusa in practica. Este vorba de o cale ferata, un “metrou de suprafata”, care sa uneasca Bucurestiul de Aeroport.

Prezinta, de asemenea, si avantajele acesteia, si anume faptul ca poate fi construita rapid si are posiblitatea de a circula si noaptea, spre deosebire de metrou. Mai mult, planurile Ministerului ar fi ca aceasta cale ferata sa lege mai multe puncte ale tarii de Otopeni, orase precum Brasov sau Ploiesti, pentru a nu lasa potentialul Aeroportului neexploatat la maximum.

Ministrul Transporturilor mai in proiect si crearea unei legaturi intre cateva statii terminale de metrou si calea ferata. Acest proiect urmareste simplificarea rutei navetistilor din comunele limitrofe sau din periferia Bucurestiului, acestia fiind nevoiti sa foloseasca maxi-taxi-uri.

Proiectul a fost pus in discutie, deoarece Magistrala 6, care va masura 14 kilometri si va avea 12 statii, va fi finalizata dupa terminarea Campionatului European de Fotbal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here