Ana Marina, ownerul MATEK, ne-a povestit cum a trecut de la Contabil șef la Director de Marketing și proprietar de revistă pentru construcții

0
Ana Marina, owner MATEK
Ana Marina, owner MATEK

Sunt Ana Marina, mamă, femeie de afaceri echilibrată, prea conștiincioasă, perfecționistă, serioasă și dedicată. Adun oamenii împreună, îi pun în legătură unul cu celălalt. Dupa 15 ani de prietenie cu cifrele, zece ani în străinătate și restul în România, în calitate de Contabil șef , mi s-a oferit un post de Director de Marketing. Argumentele aduse pentru a accepta postul au fost: „ … Cunoașteți prea multe limbi străine, sunteți open minded, sociabilă, smiling face și vi se potrivește foarte bine.„ La scurt timp după accept, am descoperit că îmi place foarte mult noul meu rol de a comunica cu oamenii, de a intra în contact cu ei și mai ales de a-i face prieteni.

În străinătate, când intrau clienții la mine în birou, se așteptau să găsească altceva și nu o fată blondă, veselă, primitoare, cu pletele în vânt și gata să sară în ajutor oricui are nevoie. Dar, și acolo socializam cu oameni de naționalități diferite, din întreaga lume, ceea ce îmi placea la nebunie. Dupa ce am sprijinit doua reviste de constructii să se ridice la un nivel înalt, ca Director de Marketing, mi-am facut revista mea proprie, de constructii – MATEK. Am vrut să fie așa cum o simt eu, ca om între oameni. Să continui să-mi direcționez clientii mei cu care țin legătura de peste 11 ani în direcția potrivită pentru fiecare. În toți acești ani am acumulat o bogată experiență, o experiență utilă și decisivă; trebuia sa fac acești pași, așa cum fiecare dintre noi trebuie să treacă prin mai multe experiențe pentru a putea alege, într-o bună zi, activitatea care i se potrivește cel mai bine, activitatea care îl reprezintă. Noi nu suntem aici pentru a fi perfecti, suntem oameni și nu asta este misiunea noastră. Suntem aici pentru a experimenta până ne regasim pe noi înșine in ceea ce facem.

M-am făcut Economist

În copilărie și adolescență, pe lângă faptul că mergeam la școală, cântam, dansam, recitam, jucam teatru, prezentam spectacole … am facut și trei ani de Canto, Atestat de Prezentatoare, canotaj, eram în Lotul Olimpic la Federația Română de Canotaj, dar toate acestea mi-au devenit pe parcurs hobby-uri pentru că am mai vrut și alte experiențe, încă nu mă regăsisem pe mine însămi în ceea ce făceam. Am vrut să fac altceva, sa fac ceva, mai productiv. Așa ca m-am făcut Economist  J

Iubesc cifrele si mă împac foarte bine cu ele. Eu când văd o mașină, de exemplu, mă uit la numere, niciodata la marcă, nici macar nu le prea deosebesc. Nu, nu pentru ca sunt blonda (natural), ci pentru ca nu mă interesează tot ce văd.

Să facă ceea ce simt ei și nu ce vor alții

Eu i-aș sfătui pe cei făra experiență să nu se opreasca niciodata la un singur job, la o singură experiență; să caute, să greșească, fără regrete, până își găsesc locul potrivit acolo unde se simt ei bine, acolo unde se simt ei înșiși, să facă ceea ce simt ei și nu ce vor alții.

Nu așa stau lucrurile, din punctul meu de vedere

E foarte greu atunci când oamenii au o mentalitate atât de rigidă, unii oameni, inflexibili, … de multe ori e bine să te detașezi, să stai de o parte și să observi pentru că e  firesc si recomandabil să incerci să selectezi oamenii cu care să lucrezi, oamenii pe care vrei sa-i apropii de tine, oamenii cu care ai ceva in comun. Eu asta am învățat, din experiențele mele, și este probabil și definiția care mi-a schimbat viața radical, în bine.

Sunt o perfecționistă pentru că așa simt eu, însă, nu mi-au plăcut niciodată concursurile, să demonstrez că sunt mai bună decât cel de lângă mine. Nu așa stau lucrurile, din punctul meu de vedere, și simțeam asta încă de mică. Toți suntem buni, toti suntem campioni dar este important sa putem conștientiza asta, să reușim să fim mai încrezători, să credem că merităm, să ne iubim în primul rând pe noi înșine pentru a putea oferi iubire si celorlalți. Fiecare persoana este unică, este specială, dar poate conștientiza acest lucru numai în momentul în care și-a gasit vocația, s-a regăsit pe sine în ceea ce face. Mai simplu spus, face ceea ce îi place, ceea ce o reprezintă, face ce știe cel mai bine.

Imi place mult să călătoresc ca să cunosc, oameni și locuri noi, să socializez. „Întâmplarea” face să fiu invitată în fiecare an la cele mai mari tărguri de construcții de pe glob.

Luna trecută am participat la World of Concrete, Las Vegas, cel mai mare târg anual de beton și zidarie la care MATEK este singura revista online Afiliat International. Așa, să închid prezentarea mea în nota cu care am început.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here