Alain Delon vine în România pentru a primi „Premiul pentru întreaga carieră” la TIFF

Celebrul actor francez, Alain Delon, va veni pentru prima dată pe tărâm românesc, ca invitat special al celei de-a 16-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), în perioada 2-11 iunie a acestui an. Actorului (care la toamnă împlinește 82 de ani) i se va înmâna Premiul pentru întreaga carieră, conform informațiilor de la organizatorii festivalului.

În onoarea sa, pe data de 9 iunie 2017, Piaţa Unirii din Cluj-Napoca va găzdui o proiecţie specială a filmului „Afacerea Pigot” („Pour la peau d’un flic”). Acest film din 1981 este un thriller pe care actorul l-a regizat, având și rol principal.

Considerat cel mai important actor francez al secolului XX, Alain Delon a jucat în pelicule precum ”Rocco și frații săi” (1960), ”În plin soare” (1960), ”Eclipsa” de Michelangelo Antonioni (1962), ”Ghepardul” (1963), ”Laleaua neagră” de Christian-Jaque (1964), ”Samuraiul” (1967), ”Borsalino” (1970), ”Notre histoire” (1984), ”Pe cuvânt de polițist” (1985) și multe altele, având un palmaress impresionant. Anul acesta aniversează șase decenii de la debutul său în cinema, perioadă în care a colaborat cu nume mari ale domeniului (Luchino Visconti, Jean-Luc Godard, Antonioni, Louis Malle).

Articole asemănătoare

Ultimele articole