Aeroporturile din Capitala in top 5 din Europa cu cea mai mare crestere a traficului in luna august

0
Sursa foto: DailyBusiness
[Total: 0    Average: 0/5]

Aeroporturile bucurestene Henri Coanda si Baneasa au fost incluse in top 5 aeroporturi care au inregistrat o crestere a traficului in luna august. Cele doua aeroporturi au fost incluse la categorii diferite, de către Airports Council International – Europe, informează joi Compania Națională Aeroporturi București (CNAB).

"La categoria aeroporturilor cu 5 — 10 milioane de pasageri pe an, Aeroportul Henri Coandă, care a avut o creștere de 17% a traficului aerian, a ocupat al patrulea loc, după aeroporturile Berlin Schoenefeld, Larnaca (Cipru) și Tenerife, fiind urmat de aeroportul Faro (Portugalia). Aeroportul Băneasa a ocupat tot al patrulea loc, dar la categoria sub 5 milioane de pasageri pe an, unde clasamentul este: Oradea, Palanga (Lituania), Harkov (Ucraina), București Băneasa (cu o creștere de 41% a traficului aerian) și Keflavik (Islanda)", se arată în comunicatul CNAB.

La categoria care depaseste 25 de milioane de pasageri/an, s-au situat aeroporturile Dublin, Amsterdam, Barcelona El Prat, Copenhaga și Londra Gatwick, iar la categoria 10-25 de milioane de pasageri/an, s-au incadrat aeroporturile Gran Canaria (Spania), Alicante și Varșovia (ambele la egalitate), Birmingham și Malaga.

Cele doua aeroporturi bucurestene au inregistrat cumulat in primele 8 luni ale anului un numar de 7.141.740 pasageri și 79.660 mișcări de aeronave (aterizări și decolări). Numarul pasagerilor care au tranzitat aeroporturile din Bucuresti a avut o crestere de 16.5% din ianuarie pana in august, procent care depaseste cu mult tendința generală înregistrată la nivel european, de 2%. In urma cifrelor, specialistii estimazeaza inregistrarea unui numar de 10 milioane de pasageri pana la finalul anului.

Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti asigura coordonarea celor doua aeroporturi ale Capitalei. A fost infiintata in anul 2005 prin fuziunea celor doua societati care gestionau aeroporturile: Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti si Aeroportul International Baneasa Aurel Vlaicu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here