Actrita Medeea Marinescu a fost decorata de catre Ambasadorul Frantei

Actrita Medeea Marinescu a fost decorata cu distinctia Cavaler al Ordinului Național al Meritului, in cadrul unei ceremonii la care au fost prezenti premierul Dacian Ciolos si ministrul Culturii, Corina Suteu.

Ambasadorul Frantei la Bucuresti,  Francois Saint-Paul, a vorbit despre talentul de actrita al Medeei, dar si despre implicarea in cauzele sociale pe care le sustine. „Je vous trouve tres beau”, i-a spus oficialul, facand referire la filmul frantuzesc cu acelasi nume in care joaca romanca.

„Dar, doamna Marinescu, draga Medeea, meritele dumneavoastra nu se limiteaza la talentul de actrita. Sunteti, de asemenea, o persoana angajata in acceptiunea cea mai inalta a termenului si ati oferit acestei ambasade ocazia de a beneficia de implicarea si generozitatea dumneavoastra”, a spus Francois Saint-Paul.

Actrita a vorbit si ea despre colaborarea sa fructoasa cu Franta, iar apoi a declarat ca atat ea, cat si ambasadorul sunt preocupati de mediu si impartasesc pasiunea pentru jazz. Mai mult, referitor la titlul de „cavaler”, aceasta ii transmite un mesaj fiului ei Luca, pentru care un cavaler este luptatorul din basme in armura.

“In prezent, un cavaler nu mai poarta armura, dar continua sa protejeze valorile unei societati atacate din toate partile (…) care reactioneaza responsabil, impotriva nedreptatilor”, a spus actrita.

Ambasadorul Frantei la Romania a acompaniat-o pe actrita romanca la pian, inainte de deschiderea oficiala a evenimentului, intr-un moment artistic.

Medeea Marinescu are o cariera cinematografica impresionata de 20 de filme, printre care si „Maria Mirabela” (1981), „Domnisoara Christina” (1992), „Patul lui Procust” (2001), serialul TV „Doctori de mame” (2008) sau lungmetrajul „Weekend cu mama” (2009).

In paralel, sustine o colaborare cu Franta, se implica in proiecte culturale si exceleaza in roluri pe scene din teatrele din Bucuresti, Londra, Bruxelles si Paris.

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole