546 de decese inregistrate oficial in urma Uraganului Matthew

0
Sursa foto: Island Packet
[Total: 0    Average: 0/5]

La mai mult de o saptamana dupa ce a lovit Uraganul Matthew, bilantul mortilor inca este in crestere. Autoritatile din Haiti au actualizat numarul joi dupa-amiaza. 500 de decese oficiale si inca cel putin 500 de persoane infectate cu holera.

Echipele de interventie avanseaza cu operatiunile de salvare, insa surse neoficiale spun ca, cel mai probabil numarul deceselor este mult mai mare.

Uraganul Matthew a lovit statul din Caraibe pe 4 octombrie, cu o putere de 230 km/h, inainte de a se deplasa spre Statele Unite ale Americii. A distrus numeroase locuinte, a adus inundatii si a lasat sinistrate multe locuinte. Agentiile umanitare se concentreaza pe aprovizionarea cu apa potabila si reparatia instalatiei de canalizare.

ONU a declarat ca aproximativ 1,4 milioane de persoane din Haiti au nevoie de ajutor. Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, urmeaza sa efectueze, sambata, o vizita in Haiti pentru a vedea cat de mari sunt pagubele produse, informeaza Xinhua News.

Primul lucru care trebuie facut pentru a ajuta persoanele bolnave este sa le fie oferit accesul la apa potabila. Mai putin de 1% din pacientii bolnavi de holera vor muri daca sunt hidratati, conform BBC.

Holera a provocat moartea a 10.000 de persoane dupa cutremurul din Haiti din 2010, iar acum aceleasi comunitati se confrunta cu aceeasi problema.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here